groene_thee_uji
Thee uit de Uji regio

In de Uji regio zijn de oudste theeplantages van Japan te vinden. In 1191 bracht de Zen-meester Eisai de eerste thee-zaadjes vanuit China mee naar Japan. Deze zaadjes vormden de basis voor de theeplantages in Uji. Eisai schonk wat zaadjes aan zijn leerling Myoe. Deze plantte ze bij wijze van proef bij zijn tempel, in de buurt van de toenmalige hoofdstad Kyoto. De planten groeiden door de goede grond en het goede klimaat uitstekend. De thee van deze planten werd bij thee-wedstrijden, die in de vijftiende eeuw populair werden, aangeduid als honcha, de oorspronkelijke thee, tegenover de thee uit andere theetuinen, hicha.

Aan het einde van de 14e eeuw was het de toenmalige heerser, de shogun Ashikaga Yoshimitsu (1358-1408), die ervoor zorgde dat Uji een belangrijke thee-regio werd. Hij breidde de theetuinen uit en stelde strenge regels op voor de teelt.

De plantages in Uji zijn relatief klein en leveren door de goede ligging in de bergen aan de Uji rivier en het uitstekende klimaat, thee van zeer hoge kwaliteit. Vooral de sencha uit dit gebied staat bekend om de zeer goede smaak.

Vrijwel de gehele oogst uit de Uji regio wordt gebruikt in de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto, waar vandaan Thee Online voor u de beste Uji thee inkoopt.