groene_thee_hoezetikthee
Hoe zet ik groene thee?
Het maken van groene thee is zeer gemakkelijk, er zijn slechts een paar handelingen voor nodig. Dit is een algemene uitleg, bij de beschrijving van de thee soorten vindt u de specifieke watertemperatuur en trektijd.

Stap 1: Kook water.

Stap 2: Doe ongeveer 2-3 gram thee in uw pot of theefilter (hoeveelheid afhankelijk van hoeveelheid water, 2-3 gram is geschikt voor 1 persoon).

Stap 3: Schenk het hete water in de pot. Om van de volle smaak van uw groene thee te kunnen genieten is de temperatuur van het water belangrijk. Voor shincha gebruik u water van 70 °C, voor andere soorten kan dit oplopen tot 90-100 °C.

Stap 4: Laat de thee trekken. Ook hier speelt de gebruikte thee de bepalende rol voor de trektijd. Laat uw thee niet langer trekken dan aanbevolen, te lang getrokken groene thee geeft een onaangename bittere smaak.

Stap 5: Schenk de thee uit de pot in de kop, zorg dat u de gehele inhoud van de pot in de kop schenkt, in het laatste water zit veel smaak!

Stap 6: Geniet van uw groene thee!

U kunt 2-3 keer opnieuw water opschenken met dezelfde thee. Om dezelfde smaak te krijgen laat u de thee iets langer trekken of gebruikt u wat heter water.